WA Experts: dit is ons verhaal

WA Experts is opgericht in 2014 in Perth, West-Australië. Bij het huren van een Troopy bieden we vakantiegangers volledige vrijheid om zelf hun ideale vakantie vorm te geven. We zijn meer dan een autoverhuurbedrijf en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan een onvergetelijke trip.

Ontmoet de WA-expert

Iwan Boskamp is eigenaar van WA Experts. Hij werd geboren in West-Australië, maar groeide op in Amsterdam, Nederland. Na vele vakanties in Australië, keerde hij in 2010 voorgoed terug naar Perth. Waarom West-Australië? Die keuze was logisch aangezien Iwan hier veel familie en vrienden heeft.

Kennis delen

Na veel gereisd te hebben door West-Australië, Noordelijk Territorium en Zuid-Australië weet Iwan wat hij het liefste doet: zijn kennis en ervaring over Australië delen voordat hij klanten op pad stuurt. Voor reizigers die voor het eerst naar Australië komen besteden wij graag wat tijd om de verschillen uit te leggen in verkeersregels en gewoonten. We helpen je graag bij het plannen en organiseren van je reis van deur tot deur, of we kunnen alleen voorzien van een huurauto en een gedegen advies.

Laat je inspireren

Hoewel het moeilijk kiezen is, is Iwans favoriete plek in WA ongetwijfeld ’s Red Bluff bij Quobba Station.

Iwan:

“Waar ik het meest van houd in West-Australië is de leegte, het weer, de vriendelijke mensen, de vrije natuur en dieren in het wild: kangoeroes, emoes, varanen en prachtige vogels. Ook vissen op afgelegen plekken, de gelegenheid om de stad te ontsnappen en het gevoel van verbinding met het oude land en de Aboriginalcultuur, en dat allemaal terwijl je helemaal op jezelf bent… En de manier van leven – no worries mate.”

WA Experts’ tips: een gewaarschuwd mens telt voor twee

Reizen door Australië kan soms gevaarlijk zijn. Uitdagende terreinen, extreme weersomstandigheden en het afgesloten zijn van bepaalde diensten of gebrek aan gezelschap van anderen. Het is belangrijk om goed voorbereid en uitgerust op weg te gaan om te kunnen omgaan met onverwachte vertragingen en noodsituaties. Hier is een lijst van Iwans tips om ervoor te zorgen dat je WA-ervaring aangenaam en onvergetelijk is, in positieve zin.

Verkeersveiligheid staat voorop

Op vakantie met een auto door WA toeren brengt een aantal typische zaken met zich mee: in deze uitgestrekte staat zul je lange afstanden afleggen, maar ook met verschillende (weers)omstandigheden en grote, hele lange vrachtwagens te maken krijgen. Deze worden ook wel ‘road trains’ genoemd en kunnen wel 53,5 meter lang zijn. Wees zeker van je zaak voordat je ze inhaalt.

“Veiligheid staat voorop. Let op kangoeroes die op de weg staan. Vooral in de in de avondschemering en bij het krieken van de dag. Ze gaan niet altijd zomaar van de weg af. Blijf alert en rijd met een lage snelheid, het rijden is een deel van het plezier van reizen door Australië.”

Vergeet niet Australiërs aan de ‘verkeerde’ kant van de weg rijden. Bestudeer de Australische verkeersregels goed voordat je achter het stuur kruipt. Ook zijn er strenge regels met betrekking tot alcoholgebruik in WA. Nooit rijden met een drankje op, regel altijd een Bob!

Iwans advies aan reizigers die er klaar voor zijn om de zonsondergang tegemoet te rijden in een van zijn Troopies:

In geval van nood

Bel 000 (driemaal nul) voor ambulance-, politie en brandweerdiensten.

In het geval je in WA aan het rondrijden bent tijdens het bosbrandenseizoen, bereid jezelf goed voor en zorg ervoor dat je goed geïnformeerd blijft van de laatste stand van zaken. Je kan ons ook altijd om advies vragen over wat te doen en wat niet. Meer over Fire and Emergency Services (Brandweer- en hulpdiensten)

Bescherm je tegen de zon

Wist je dat Perth de zonnigste stad van Australië is? Eén ding is zeker: je gaat veel tijd buiten doorbrengen. Smeer je altijd in met zonnebrandcrème, draag een breedgerande hoed en een zonnebril en zorg ervoor dat je veel water drinkt. ‘Slip! Slop! Slap!’, noemen ze dat hier.

Veilig zwemmen en surfen

Kun je het je voorstellen? WA heeft ongeveer 12.000 kilometer aan prachtige kust. De omstandigheden om te surfen of op het strand en in zee kunnen heel erg variëren. Lees dus altijd goed de adviezen op de veiligheidsborden, praat met de lokale bevolking en zwem altijd tussen de rode en gele Lifesaving-vlaggen.

Vissen

Vissen is een zeer populair tijdverdrijf in West-Australië, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van veranderende weersomstandigheden. En houd ook de getijden en golven in de gaten in het gebied waar je van plan bent om te vissen. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg voor gepaste kleding en andere veiligheidsbenodigdheden voor het vissen.

Voor een beter milieu

WA kent een kostbare en unieke biodiversiteit. Laten we respect hebben voor dit natuurlijk en culturele erfgoed. Zo kunnen andere reizigers en toekomstige generaties ook van dit gebied blijven genieten. Lees er meer over op Leave no trace (Laat geen spoor na)

No worries

Laat je door al deze regels niet bang maken… Je zou al deze geweldige landschappen en fantastische ervaringen en dingen om te beleven, voor geen goud willen missen. Iwan popelt om je er alles over vertellen.

Download hier onze bedrijfs brochure
Nog vragen? Neem contact met ons op